środa, 29 kwietnia 2015

BURGERY CZY PIZZA ? przyczepy gastronomiczne na ulicach

Spółka Green Steam uruchomiła system Local Pizza-to franczyza.
Potocznie mówiąc można zainwestować w mobilną pizzę. Inwestycja nie jest tania, bo trzeba wydać około 100 tys.złotych, ale....no właśnie, ale może warto.Nowinki są w modzie, a w dobie szybkiego jedzenia w biegu to jest jakaś alternatywa w stosunku do burgerów, nie każdy je lubi.
Już wyjaśniam dlaczego takie koszta franczyzy.Jedna czwarta tej kwoty to koszt przyczepy z piecem.Za to można przygotować w nim kilka dań, nie tylko pizzę. Mianowicie takie jak warzywa, mięso, ryby- podaje specjalistka ds.rozwoju marki Local Pizza.
Dodatkowa zaleta - przyczepa jest mobilna, może stanąć w każdym miejscu, czy na plaży czy w parku.Okresy zimowe to na pewno miejsca kurortowe, gdzie przyjeżdżają narciarze, miłośnicy śnieżnych sportów.
Piec opalany jest drewnem.
Zainteresowani biorą udział w szkoleniu, warsztatach kulinarnych.Jak wiadomo nie każdy gotuje i zna się na przyrządzaniu pizzy.Poza tym ważne są zasady bezpieczeństwa - BHP w miejscu pracy.
Właściciel koncernu podaje, że dzienny koszt opalania pieca to 15 zł.
Jeszcze ważna wiadomość, która być może przekona potencjalnych zainteresowanych to taka, że w piecu możemy wypiekać jednocześnie 3 pizze, są one gotowe w zaledwie 2 minuty i można podawać głodnemu klientowi.
Nic dodać nic ująć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz